این مطلب ادامه قسمت اول آموزش پوکر برای مبتدی است، در قسمت قبلی ما نکاتی مثل قوانین اولیه پوکر، روند بازی، بلایندها و نحوه بازی در تورنومنت را بررسی کردیم. برای آشنایی کاملتر با بازی ادامه این مطلب را مطالعه کنید.
چگونه پوکر خود را تقویت کنیم: آموزش پوکر استراتژیهای پایه
یاد گرفتن قواعد اولیه پوکر تنها بخشی از ماجرا است، موفقیت در بازی نیاز به دانش بسیاری دارد.
در این قسمت مفاهیمی را برایتان مطرح میکنیم که ممکن است تا حدی روی بازیتان و برتری داشتن نسبت به دیگران موثر باشد.
این استراتژیها در سه سطح مبتدی، متوسط و حرفهای برایتان مطرح میشوند – اما دقت کنید این توضیحات فقط صرفاً جهت شروع به شما داده میشود.
نکاتی در سطح مبتدی
در این قسمت از آموزش نکات مبتدی مفیدی را برایتان مطرح خواهیم کرد. دستهای زیادی را وارد بازی نشوید!
شما باید فقط با ۱۸ تا ۲۰٪ دستهایتان در یک میز ۹نفره وارد بازی شوید. برای شروع بازی نیاز به دستهای خوب و با کیفیت دارید.
اما چه دستهایی خوب هستند؟ شما میتوانید با ۹۹, TT, JJ, QQ, KK, AA و AK, AQ, AJ بازی را شروع کنید. اگر تعداد بازیکنان کمتر از ۸ نفر بود میتوانید از دستهای بیشتری استفاده کنید.
همچنین: از کال کردن بیش از حد خودداری کنید. کال کردن نیز یکی از علایق بازیکنان مبتدی است. دلیل آن نیز واضح است: بازیکنان جدید دقیقا مطمئن نیستند برای کارتشان چه اتفاقی خواهد افتاد.
فکر میکنند که باید تا آخرین کارت را مشاهده کنند و به قدرت آن پی ببرند و یا اینکه فکر میکنند حریف دائما در حال بلوف زدن است.
یک نکته کلی درباره پوکر: همیشه ریز دادن قویتر از کال کردن به نظر میرسد. چرا؟ شما میتوانید بدون اینکه کارتتان را نشان دهید با ریز دادن برنده دست شوید. اما این کار با کال کردن امکانپذیر نیست. ساده است.
به همین دلیل بازیکنان باتجربه به راحتی از بازیکنان مبتدی استفاده میکنند. آنها یک دست خوب میآورند و با ریزهای معقول بازیکن مبتدی را در دام خود میاندازند و از آنها پول میگیرند.
به همین دلیل در چنین شرایطی سعی کنید خودتان کسی باشید که ریز میدهد تا اینکه ریز دیگران را کال کنید.
اگر یک دست را باختید شرمسار نشوید!
در پوکر حتی گاهی باتجربهترین بازیکنان نیز حرکات احمقانهای انجام میدهند. این طبیعت بازی است. ممکن است با بدترین دست بلوفتان گرفته شود. پاتهای سنگینی را از دست دهید. با دست خوبتان اشتباه بازی کنید.
گاهی اوقات در طول بازی ممکن است واقعا احساس بدی پیدا کنید. زیاد درگیر آنها نشوید. به بازی کردن ادامه دهید و روی آن کار کنید. زمان میبرد تا به برخی مسائل عادت کنید.
نکاتی در سطح متوسط
بدون دانستن دقیق کارتها نمیتوانید بگویید کدام دست برنده است، اما دستهایی وجود دارند که میدانید احتمال بردشان از دیگر دستها بیشتر است.
فرض کنید پاکت ۵ دارید. فلاپ A-8-5 میخورد. این فلاپ کاملا ایدهآل است و قدرت دست شما به سختی فاش میشود. شخص دیگری ممکن است پیر آس با کیکر قوی باشد و خواندن دست شما برای او بسیار سخت خواهد شد.
چنین موضوعاتی در مورد استریت و فول-هاوس نیز وجود دارد. از سمت دیگر دستهایی هستند که مخفی کردن آنها کار سختی است. اگر شما یک ۵ در دست خود داشته باشید و دو ۵ دیگر روی زمین بخورد، وقتی ریز میدهید بیشتر بازیکنان به سادگی پیشبینی این موضوع را میکنند.
در مورد فلاش نیز چنین اتفاقی وجود دارد، حتی بازیکنان مبتدی نیز درک میکنند که وقتی سه کارت با خال یکسان روی زمین قرار گرفت باید حواس خود را بیشتر جمع کنند.
پوزیشن در پوکر نقش بسیار مهمی دارد!
چرا پوزیشن؟ توسط پوزیشن یا جایگاهی که روی میز دارید نوبت شما در میز مشخص میشود. بعد از فلاپ همیشه بازی از اولین نفر سمت چپ دیلر آغاز خواهد شد (و این پوزیشن بدترین پوزیشن تلقی میشود).
در مجموع دقت کنید همیشه بهتر است که آخرین نفری باشید که به بازی میپردازد، چرا که میتوانید عکسالعمل بازیکنان قبل از خود را ببینید و به خوبی تصمیمگیری کنید.
چهار دلیل اصلی بازی با داشتن پوزیشن:
۱- وقتی که نوبت به شما میرسد، اطلاعات بیشتری در مورد بازیکنان دیگر دارید.
۲- پوزیشن به شما موقعیت بلوف زدن میدهد.
۳- میتوانید ریزهای دقیقتری نسبت به قدرت کارتتان دهید.
۴- میتوانید سایز پات را به خوبی کنترل کنید.
به این ترتیب میتوانید به خوبی از این مزیت استفاده کنید، شاید بخواهید با داشتن پوزیشن بازی تهاجمیتری داشته باشید.
اشارهای به نکات پایه:
به دستهایتان وابسته نشوید – پاکت-کینگ (KK) و پاکت-کویین (QQ) دستهای بسیار قوی هستند. به طور فرض میکنیم یکی از این کارتها را دارید، اگر روی فلاپ آس بخورد کار برایتان سخت خواهد شد.
آس روی فلاپ لزوما به معنای باخت این پاکتها نیست، اما باید کاملا با احتیاط بازی کنید. همچنین اگر زمین پر از کارتهای استریت یا فلاش بود مهم نیست چه پاکتی دارید، باید آگاهی لازم را حفظ کنید.
وقتی AQ دارید بسیار مراقب باشید – جملهای که در مورد مخفی بودن قدرت سِتها و استریت را به شما گفتیم به یاد دارید؟ شاید AQ ظاهر بسیار خوبی داشته باشد اما بازیکنان بیتجربه ممکن است پول زیادی را با آن از دست بدهند.
آوردن این کارت میتواند برایتان به یکی از بزرگترین مشکلات پوکر تبدیل شود (همچنین JJ). اما چرا؟ پاتهای سنگین زیادی را میبینیم که AQ در آن بازنده است.
این کارت به راحتی به AK و کارتهایی که روی فلاپ دوپیر شدهاند پول زیادی میبازد و بازیکنان توانایی فولد دادن آن را ندارند. پاکت-جک نیز همین رفتار را دارد اما اگر روی فلاپ کارت بالاتر از آن نخورد امنیت بیشتری دارد.
نکاتی در سطح حرفهای
با بازیکن بازی کنید – وقتی که قواعد پوکر را به خوبی یاد گرفتید، باید تمام حواستان به حریف باشد. شاید باورتان نشود اما بیشتر دستخوانیها در پوکر با استفاده از پوکرفیس و چیزهایی که تاکنون شنیدهاید (مثل خواراندن بینی و فشار دادن دستها) اتفاق نمیافتد، بلکه با توجه به الگوهای شرطبندی و سبک بازی حریف انجام میشود.
اگر بازیکنی هر دست در حال ریز دادن باشد، احتمال اینکه کارتهای او کاملا بیارزش باشند بسیار بالا است. همچنین اگر بازیکنی بیش از اندازه فولد میدهد میتوانید قویترین دستها را به او نسبت دهید. نکاتی که مطرح کردیم بسیار ساده هستند و میتوانید با کسب کردن تجربه و مطالعه قواعد زیادی را در مورد این موضوع بسیار اساسی فرا بگیرید.
برخی آدزها و احتمالات پوکر را بشناسید – پوکر بر پایه ریاضیات است. نیاز نیست برای این کار ریاضیدان و نابغه باشید، دقت کنید آدز (Odds) به معنی احتمالات میباشد.
دانستن برخی از احتمالات و ارقام به صورت حدودی میتواند نقش بسیار مثبتی در بازی شما ایفا کند.
به صورت ساده آنها را بررسی میکنیم. ۲۲۱-به-۱. این عدد احتمال دریافت پاکت-آس میباشد. به این معنی است که شما به صورت میانگین هر ۲۲۱ دست یک بار پاکت-آس میآورید. دور از انتظار است نه؟
در قسمت پایانی آموزش احتمال دریافت دستها در پوکر آنلاین یا لایو را بررسی میکنیم:
۱- دریافت پاکت (دو کارت مشابه) – ۱۷-به-۱ (۵.۹٪)
۲- دریافت پاکت آس – ۲۲۱-به-۱ (۰.۴۵٪)
۳- دریافت AK سوتد – ۳۳۱-به-۱ (۰.۳٪)
۴- ست شدن پاکت روی فلاپ – ۸.۵-به-۱ (۱۱.۷۶٪)
۵- فلاپ دوپیر شدن – ۴۸-به-۱ (۲.۰۲٪)
۶- کامل شدن فلاش تا ریور – ۱.۹-به-۱ (۳۵٪)
۷- کامل شدن اُپن-استریت تا ریور – ۲.۲-به-۱ (۳۲٪)
۸- فول-هاوس تا ریور (فلاپ سِت) – ۲-به-۱ (۳۳٪)